Secrete pentru un cozonac fără gluten reușit!
După atâtea teste m-am prins de câteva. Unele cred că așteaptă încă să fie descoperite
- toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei;
- laptele nu trebuie să fie prea fierbinte, 35 secunde în cuptorul cu microunde îi oferă o temperatură numai bună pentru ca drojdia să fie dizolvată;
- făina trebuie cernută;
- curcuma oferă o culoare frumoasă aluatului;
- cu cât mai multă nucă, cu atât rezultatul poate fi mai bun;
- pentru a lăsa cozonacul la dospit folosește cuptorul la 40 grade C.
Tu mai cunoști ceva ponturi pentru un cozonac reușit?
Pentru a pune toate cele de mai sus în aplicare ai nevoie și de rețeta cozonacului fără gluten. Așa că hai să trecem la treabă!

Reţeta
Aluatul
-
În laptele cald dizolvă drojdia, iar alături de ea pune 1 lingură de făină și una de zahăr. Lasă 5-10 minute până când drojdia se activează
-
Gălbenușul bate-l spumă împreună cu puțină sare și curcuma
-
Într-un bol cerne făina, peste care pune toate celelalte ingrediente. Frământă totul, până când aluatul devine omogen. Până când pregătim umplutura, pune-l la odihnit
-
Umplutura
- Bate albușurile spumă împreună cu zahărul și aromele
- Amestecă nucile cu cacao și adaugă-le peste ouă
Asamblare cozonac fără gluten
- Am ales sa fac o singură foaie precum o ruladă deoarece este un cozonac mic
- După ce ai întins foaia, adaugă nucile și rulează totul
- Pune cozonacul în tavă, acoperă-l cu un prosop de bucătărie. Lasă-l la dospit în cuptor la 40 grade C timp de 2 ore
Decor și coacere
- Separă gălbenușul de albuș. Bate albușul. Bate gălbenușul spumă împreună cu laptele și zahărul
- După ce cozonacul a crescut, cu ajutorul unei pensule, unge cozonacul astfel: un strat gălbenuș, unul albuș și încă unul gălbenuș
- Dă-l la cuptorul preîncălzit la 170 grade C timp de 45 minute
- După ce scoți minunea din cuptor, unge-l din nou cu pensula, dar de data asta cu apă. Acoperă-l cu un prosop de bucătărie și lasă-l să se răcească
Leave A Comment