Secrete pentru un cozonac fără gluten reușit!

După atâtea teste m-am prins de câteva. Unele cred că așteaptă încă să fie descoperite

  • toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei;
  • laptele nu trebuie să fie prea fierbinte, 35 secunde în cuptorul cu microunde îi oferă o temperatură numai bună pentru ca drojdia să fie dizolvată;
  • făina trebuie cernută;
  • curcuma oferă o culoare frumoasă aluatului;
  • cu cât mai multă nucă, cu atât rezultatul poate fi mai bun;
  • pentru a lăsa cozonacul la dospit folosește cuptorul la 40 grade C.

Tu mai cunoști ceva ponturi pentru un cozonac reușit?

Pentru a pune toate cele de mai sus în aplicare ai nevoie și de rețeta cozonacului fără gluten. Așa că hai să trecem la treabă!

Reţeta

  • Aluatul

    • În laptele cald dizolvă drojdia, iar alături de ea pune 1 lingură de făină și una de zahăr. Lasă 5-10 minute până când drojdia se activează
    • Gălbenușul bate-l spumă împreună cu puțină sare și curcuma
    • Într-un bol cerne făina, peste care pune toate celelalte ingrediente. Frământă totul, până când aluatul devine omogen. Până când pregătim umplutura, pune-l la odihnit

     

  • Umplutura

    • Bate albușurile spumă împreună cu zahărul și aromele
    • Amestecă nucile cu cacao și adaugă-le peste ouă
  • Asamblare cozonac fără gluten

    • Am ales sa fac o singură foaie precum o ruladă deoarece este un cozonac mic
    • După ce ai întins foaia, adaugă nucile și rulează totul
    • Pune cozonacul în tavă, acoperă-l cu un prosop de bucătărie. Lasă-l la dospit în cuptor la 40 grade C timp de 2 ore
  • Decor și coacere

    • Separă gălbenușul de albuș. Bate albușul. Bate gălbenușul spumă împreună cu laptele și zahărul
    • După ce cozonacul a crescut, cu ajutorul unei pensule, unge cozonacul astfel: un strat gălbenuș, unul albuș și încă unul gălbenuș
    • Dă-l la cuptorul preîncălzit la 170 grade C timp de 45 minute
    • După ce scoți minunea din cuptor, unge-l din nou cu pensula, dar de data asta cu apă. Acoperă-l cu un prosop de bucătărie și lasă-l să se răcească

Ingrediente