Deși am crezut inițial că preparatul aluatului de langoș necesită mai mult timp și pricepere perfectă, am fost plăcut surprinsă când în final am constatat că acest deliciu este chiar ușor de preparat!
Ideea a venit întrr-o perioadă destul de ocupată a vieții mele, însă cu puțin timp acordat am reușit să prepar niște langoși foarte sățioși care i-am consumat atât în varianta sărată cât și cu gem de casă….Yummmm ! Un deliciu!

Reţeta

  • Se amestecă zahărul în apă călduță

  • Făina se amestecă cu sarea, bicarbonatul de sodiu și drojdia instantă apoi se adaugă treptat acestui amestec și apa puțin călduță cu zahărul

  • Se amestecă aluatul ușor, apoi se acoperă și se lasă să crească într-un loc cald timp de ½ ore – aluatul, trebuie să fie moale, dar nu prea lipicios

  • Turnăm ulei într-o tigaie lăsându-l la încins

  • Când aluatul a crescut, rupeți aluatul cu mâinile uleioase și prăjiți în uleiul fierbinte timp de 1-2 minute pe fiecare parte

  • Pentru a le stoarce de ulei puțin, bucățile finisate le putem așeza pe servețele de bucătărie

  • Serviți-le cu topping de care doriți!

Ingrediente