Nu există un Hamburger delicios fără o chiflă bună! Sincer vorbind, până acum na-m încercat una să fie şi vegană şi fără gluten având un astfel de gust 😋

Reţeta

  • Am luat cantitatea menționată de apă, am încălzit-o puțin doar cât să nu fie rece, drojdia uscată am adăugat-o în apă și am amestecat până s-a dizolvat de tot.

  • Într-un alt bol am adăugat făina la care am adăugat apoi amestecul de apă cu drojdie apoi am început să amestec până ce s-a format o compoziție cât de cât omogenă.

  • În această compoziție am adăugat și uleiul de măsline și sarea și am continuat amestecarea până ce nu a mai fost lipicios aluatul.

  • Într-un bol uns cu puțin ulei am adăugat aluatul obținut lăsându-l la crescut timp de o oră.

  • După ce a trecut ora necesară și aluatul s-a mărit estetic, am format din acesta o formă cilindrică care am tăiat-o apoi în 6 părți egale.

  • Cele 6 părți egale le-am format sub formă de chifle pentru hamburger sandwich sau chiar sub formă de cornuri( din 500 g mix de făină ) am obținut șase chifle pentru burger.

  • Le-am adăugat în tava de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , lăsându-le la copt circa 40 de minute.

  • După ce acestea păreau a fi gata , le-am scos din cuptor și le-am lăsat la odihnit și răcit desigur.

  • În timpul în care chiflele se răceau, eu am fost în grădină să aduc legume proaspete , roșii castraveți și salată.

  • În loc de carnea de Burger eu am consumat chiftele tradiționale de cartofi.

    Ca și sos , am adăugat sos de roșii preparat acasă

    În aluatul chiflelor se pot adăuga de preferință diverse semințe, sau condimente sau ierburi, se pot unge cu gălbenuș de ou sau sunteți liberi să improvizați câte ceva, dacă nu vă abateți de la rețeta inițială.

  • Totodată ca și umplutură a chiflelor puteți adăuga ce doriți, chiftele de carne , soia, cașcaval pane, alte chiftele după gust ca și legume sau sos tot așa la liberă alegere.

    Poftă bună!

Ingrediente