După cum e bine cunoscut în toată lumea, încă din copilărie, noi, oamenii, avem poftă de alimente dulci, dulciuri ciocolată care în majoritatea cazurilor nu sunt tocmai benefice asupra sănătății noastre.Eu ador gustul ciocolatei sau a deserturilor nu tocmai acrișoare de aceea sunt entuziasmată tot timpul când găsesc o variantă sănătoasă dar gustoasă de dulciuri. Mă mir și îmi spun în sine Uau vezi că se poate?!Variante de dulciuri care nu duc spre apariția coșurilor, a acneei, a senzației de vină sau alte efecte secundare negative.Dacă și tu visezi la astfel de deserturi această rețetă este una care ți se potrivește!
Reţeta
Se prepară mai întâi umplutura/ crema, pentru a ajunge la temperatura camerei până ce finalizăm de gătit clătitele.
Adăugăm conținutul plicurilor de budincă într-un bol, alături de cantitatea de îndulcitor considerată a fi necesară, și amestecăm până ce se omogenizează. Din cantitatea de lapte vegetal necesar pentru budincă, adăugăm treptat acestei compoziții (doar cât este necesar să devină păstoasă) și restul rămas din cei 1000 ml, îl punem la încălzit la foc mediu.
Când laptele vegetal aproape că dă în clocot, adăugăm compoziția obținută din praful de budincă și le omogenizăm până ce devin o singură compoziție și încep să clocotească.
Acesta este momentul când îndepărtăm vasul de pe foc, crema necesară pentru a umple clătitele este aproape gata, tot ce trebuie să facem este să amestecăm din când în când până ce ajunge la temperatura camerei.
Pentru clătite
Amestecăm ingredientele pentru aluat într-un bol. Apoi se toarnă cantități potrivite (pentru ca în final să se obțină 15 clătite) într-o tigaie fierbinte unsă cu uleiul de cocos. Le prajim la foc mediu cca 1 minut, după care întoarcem clătitele și le prăjim și pe cealaltă parte.
După ce toate clătitele au fost prăjite, și crema s-a răcit suficient, am asamblat tortul după care l-am ornat și vitalizat cu căpșuni din grădină și puțin topping de ciocolată găsit în dulap.
Leave A Comment